
Ik heb voor een appelcake gekozen en 1/4 van het originele recept genomen. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een inimini springvormpje om het taartje de juiste grote te geven.
Al trek?
Dan hieronder het recept!

50 gram speltmeel
25 gram honing
10 gram boter
1 geklutst ei
3 theelepels bakpoeder
1/2 appel in stukjes gesneden
1 doosje rozijnen
Snufje kaneel
Griekse yoghurt
Fruit
Doe het speltmeel, bakpoeder en kaneel in een kom en meng het door elkaar.
Voeg hieraan de honing, boter en het ei toe en meng door elkaar. (je kan de honing er ook uit laten dan krijg je een compacter geheel als eindresultaat)
Hierna voeg je de appel en rozijnen toe. Meng het allemaal goed door elkaar.
Vet je bakvorm in en doe het mengsel hier in.
Bak de cake zo'n 15 minuten op 170 graden (heteluchtoven). Prik erin met een prikker of vork om te kijken of de cake goed is. Als de cake goed is haal je deze uit de oven en laat je hem afkoelen.
Als de cake is afgekoeld kun je hem gaan versieren. Ik heb de cake vlak voor het grote moment versierd. Ik heb de cake ingesmeerd met Griekse yoghurt. Vervolgens heb ik de rand versierd met kiwi en de bovenkant met appel en aardbei (op dit moment is dochterlief in een grote fruitstaking het enige wat er echt in gaat is appel en heeeeel sporadisch een beetje aardbei of kiwi, pas het fruit aan aan wat jou kindje lekker vindt).
De verwachtingen waren hoog gespannen maar dochterlief heeft alleen maar heel even in haar taart geprikt... Ik heb zelf even geproefd en het taartje was lekker :D.

Bon a petit!
Suzan
Variaties:
- Mocht je kindje gek zijn op bananen dan kun je ook bananenbrood gebruiken als basis voor de taart.
- Eventueel kun je de cake doorsnijden en een laagje suikervrije jam (bijv van zonatura) ertussen smeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten