Week 1.

Lunch
hetzelfde. Maar gelukkig hebben we ook nog brie liggen, kaas, komkomer en cream
crackers. Het is echt een uitdaging voor mij om ook buiten onze postzegel (ons
huis) suiker arm te eten.
Ik geef borstvoeding en ik heb HONGER. Honger in van alles. Gelukkig niet zoveel in suiker maar wel in veel eten. En dan neig ik snel naar iets makkelijks wat gezond lijkt. Een evergreen bijvoorbeeld. Deze zit alleen helaas vol suikers..
Als ik ga wandelen en ik krijg honger dan heb ik uiteraard niks bij me om te eten.. Als ik spontaan even bij opa en oma langs fiets vergeet ik ook spontaan om iets suikervrijs mee te nemen maar goed zo als ik al zei.. ik heb HONGER. Zeker na het fietsen dus dan neem ik toch dat koekje met suiker zodat we niet halverwege de weg terug ons kamp moeten opzetten.
Als ik vergeet te eten door tijd druk dan heb ik HONGER en MOET ik iets eten omdat ik anders van mijn graatje ga en als je dan in de rij staat te wachten omdat de mevrouw voor je elk boodschapje controleert voordat het in de tas gaat, ze elke stuiver uittelt en je die mars ziet liggen is de rekensom snel gemaakt..
Wat ging er goed?
Ik ben me vooral deze week bewust geworden van alle suikers. Ik bekijk alle ingrediënten lijstjes en maak daaruit mijn keuze. Bewustwording is de eerste stap!
Ik sloeg op mijn werk die heerlijke koeken met chocolade af!! You go girl!
Tips!
- Neem in je tas gezonde snacks mee, suikervrije koek of fruit.
- Zelfs in de meest gezond ogende etenswaren zit suiker..
- Het is al 100 x benoemd en iedereen weet het maar; doe geen boodschappen als je honger hebt.
In mijn eerste blog over suikerarm eten stond een recept van de suikervrije cake. Ik had in het weekend er 1 gebakken met appel stukjes en rozijntjes. Heerlijk! Zelfs mijn man ( waarvan ik even vergeten was dat hij geen cake met stukjes eet en hij dit ook niet benoemde toen ik de cake aan het maken was..) vond de cake lekker! I.P.V. de kokosrasp doe je de stukjes appel en rozijntjes met honing en kaneel gezoet, door het beslag en een extra ei!
Guilty pleasures..
Mars en patatjes…
Tot
volgende week, Stay tuned!
Amanda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten