woensdag 16 december 2015

Blogmas dag 16: What I Bake Wednesday: Kerstkoekjes


Een kerst zonder koekjes is als een kerstboom zonder kerstkransjes en een kerstboom zonder kransjes is als Zuske zonder Wiske. Het is uiterst niet kloppend en gewoonweg heel erg saai. Maar we weten allemaal ook dat de kransjes en koekjes uit de supermarkt niet per definitie gezond zijn. Daarom leek het mij leuk om wat gezondere varianten te maken. Zie hieronder het resultaat.

Ingrediënten:

  • 50 gram honing
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 60 gram roomboter (of kokosolie)
  • 1 theelepel cacao
Verder heb je nodig:
Bakpapier
Deegroller
Handje Bloem (tegen het plakken)
Uitsteekvormpje
Eventueel een satéprikker
Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot het een samenhangend deeg vormt. Advies is om het deeg een half uur tot een uur in de koelkast te laten rusten voordat je het gaat gebruiken. Well... Who does that? Het werkt ook prima als je het niet laat rusten ;).
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Steek vervolgens vormpjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Wil je de koekjes in de boom hangen prik dan gaatjes in het deeg zodat er straks een touwtje door kan (na het bakken, niet het touwtje meebakken). Bak de koekjes in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin.
Rijg vervolgens een touwtje, lintje of ander hangding door het gaatje om de koekjes in de boom te hangen.
Of leg ze op een schaaltje, maak er een foto van en eet ze binnen 10 minuten allemaal op (like me :) ).

Het deeg is genoeg voor het aantal koekjes wat je hieronder ziet +2 die al opgegeten waren ;). Wil je meer koekjes doe dan het deeg keer 2.

Eetsmakelijk :).
Suzan





Geen opmerkingen:

Een reactie posten