Ik heb heel lang gezocht naar een recept wat mij lekker en geschikt leek maar dat was nog niet zo makkelijk. Ik heb uit meerdere recepten ideeën genomen en ben aan de slag gegaan.

50 gram kokosolie
40 gram roomboter (of kokosolie)
60 gram kokosbloesemsuiker (eventueel te vervangen door honing)
1 volle eetlepel honing
1 eetlepel appelstroop
150 gram speltmeel
3 theelepels kaneelpoeder
3 theelepels gemberpoeder
½ theelepel gemalen kruidnagel
Deegroller
Bakpapier
Handje bloem
Uitsteekfiguurtje
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Het ene recept wat ik vond gaf aan het deeg te late rusten in de koelkast het andere recept repte hier niet over. Wil je dit wel doen leg het deeg dan 1 uur in de koelkast.
Bestrooi je werkblad met een handje bloem. Strooi ook een beetje over je deegroller, zo blijft het deeg niet plakken.
Rol het deeg uit en steek vervolgens de vormpjes uit.
Bak vervolgens de koekjes in 10 a 15 minuten gaar.
Ik vind de koekjes heel lekker en totaal geen honing of appelstroop smaak hebben (dit wil nog wel eens gebeuren bij andere probeersels). Ik vindt ze eigenlijk wel lekker pittig. Kijk zelf even wat je prettig vindt smaken qua kruiden, misschien vindt jij het wel lekkerder met meer of minder kruiden. Je kunt dit gewoon aanpassen aan je eigen smaak.
Laat je ons weten hoe jij de Gingerbreadkoekjes vindt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten