woensdag 21 oktober 2015

The making of stoofperen


Die 2 kilo stoofperen moesten ook mee. Natuurlijk moesten die mee. Mijn kindjes zonder stoofperen? Dat is geen goede combinatie. Mijn kindjes en suiker ook niet! Dus hierbij de suikervrije stoofperen.

* stoofpeertjes
* rode vruchtenwijn (alcohol verdamp je er uit en ja in wijn zit ook suiker maar goed we gebruiken niet heul veel wijn)
* vanille stokje
* kaneel
* Lepel honing (optioneel)
* water
* grote pan

* schil de peertjes en snij ze in stukken of laat ze heel, wat jouw voorkeur heeft.
* doe ze in een pan en voeg een laagje water toe en de wijn toe (70/30), tot de helft van de peren ongeveer
* Breng aan de kook  en laat dit ruim een uur op zacht vuur pruttelen. controleer regelmatig of de peren geen droge voeten krijgen.














* proef, proeven proeven. Proef na een uur gewoon eens hoe je ze vind smaken. Iets meer kaneel? Iets meer honing? Nog iets langer koken? Doe wat jij lekker vind.

Na dat ze klaar zijn kan je ze invriezen, in potten of gewoon lekker opeten. Je kunt er ook een taart mee maken, je dessert mee versieren. Het sap kan je ook met maizena indikken zodat je peren in een soort gelei komen te zwemmen. Erg lekker!

Wat is jouw favoriete manier van je peren bewaren en eten? Laat het ons weten!

Warme groetjes,

Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten