zaterdag 10 oktober 2015

Review Rose and Rebellion


Finn is een kindje wat graag bij je is, dag en nacht. En om hem te troosten als mama er niet is, of om te vervoeren als broer in de wagen zit gingen wij op zoek naar een drager voor papa. Papa had als ‘eis’ simpel en stoer. We hebben eerst een fijne mucibi in huis gehad. Droeg fijn, comfortabel, vakjes, baby insert aanwezig en heel betaalbaar! Wij hebben hem op de draagdoekenmarkt voor 30 euro gekocht.  En weer verkocht want ons oog, mijn mans oog was gevallen op het schedeltjes patroon van de rose and rebellion. En ja hoor na een tijdje stond er 1 op draagdoekenmarkt en hebben wij hem kunnen kopen. 


 
ook als kinderstoel te gebruiken
Draagdoekenmarkt is een fb pagina, een soort marktplaats, waarop dragers/doeken kunnen verkocht en gekocht worden. Het zijn gebruikte dragers/doeken die gewoon voor bijna de nieuwprijs worden verkocht omdat dragers/doeken hun waarde niet verliezen. Waarom een gebruikte drager/doek kopen? Het voordeel van doeken is dat de doek al ingedragen is. Het is een stuk soepeler. Ook worden doeken/dragers vaak met een gelimiteerde oplage uitgebracht. Je grijpt bij nieuwe uitgaves dus vaak ernaast. De draagdoekenmarkt is dan en mooi medium om jouw drager/doek wellicht op de kop te tikken. Je hebt ook de tweedehands draagdoekenmarkt, exclusieve draagdoekenmarkt (doeken vanaf 200 euro dacht ik) en vast nog veel meer.

De rose and rebellion kwam dus bij ons wonen ( als je nieuw bent in draagland klikt dit vast bizar in de oren, net als fluffy mail, draagland en draagobject ;-)). Het patroon vond manlief al gelijk geweldig. En met de geleende tula baby insert van Suzan kon Finn er gelijk in. Wat een fijne drager vond manlief. En Finn had een rustig plekje waar hij heerlijk kon slapen.

De rose and rebellion draagzak is een zo genoemde soft structured carrier, ssc, een ergonomische draagzak. Zoals je in de review van de Tula toddler kon lezen waar deze aan moet voldoen qua houding van je kindje.
De rose and rebellion heeft gevulde schouderbanden die je kan stellen op jouw maat en comfort. In vergelijking met de mucibi heeft hij dikkere banden maar in vergelijking met de tula dunnere en iets smallere.
De schouderbanden hebben clipjes waarmee je banden dus kan los maken en kruiswaards kan dragen.
Hij is heerlijk licht en makkelijk op te rollen/vouwen.

De rose and rebellion heeft uiteraard ook een slaapkapje. Deze zit aan de draagzak vast en kan je naar binnen vouwen als je deze niet wilt gebruiken. Het is wel lastiger te voor schijn te toveren als je hem nodig hebt. Voordeel van dat het kapje vast zit aan de drager is dat je hem niet kwijtraakt ;-).

De patronen van de draagzakken van rose and rebellion zijn echt wel stoer. Vintage soms ook wel te noemen en als je daar van houdt is dat hele

maal super!

Uiteraard kan je buik en rugdragen met de Rose and rebellion.
De baby is vanaf maat 62 tot maat 86 te gebruiken, ligt ook aan de lengte van je baby’s benen. De tula baby insert past in deze draagzak. Daarna heb je een toddler en een kleuter/pre school vervolg draagzak! Super dus. De prijzen liggen iets lager dan bij Tula draagzakken.

Wat ik ook super vet vind is dat je ook een eigen drager kan laten ontwerpen/maken. Ik heb maar niet nagevraagd hoe duur dit was, om mijn portemonnee te sparen hahaha.

Nadelen van de draagzak vind ik zelf, manlief ervaart dit niet zo;

-       De banden die je na het spannen overhoud hangen er bij. Ik ben niet heel breed dus heb aardig wat band over.
-       Doordat de buikband smaller is en minder dik krult tie vaak op waardoor je een minder mooi zitje krijgt. De bolle houding van de rug word hierdoor verminderd.
-       Er is geen handig vakje voor alle dingen die je graag wilt krijtraken ;-)

Deze foto doe ik hier speciaal bij omdat het goed laat zien dat Finn hier niet in een juiste houding zit. Dit komt doordat a de buikband niet strak genoeg zit en ik vind dat de rose and rebellion draagband dit dus snel doet.
De rose and rebeliion is een aanrader. Denk er wel aan dat je je kindje dus ‘ goed’ in de drager krijgt. M houding en bolle rug. Ik vind de draagzak simpel en fijn. De Tula heeft wel eerder mijn voorkeur door de stevigere buikband (makkelijker een fijn en goed zitje voor je kind), de gedetailleerde afwerking en alle kleine accessoires als vakje op buikband, verstelbare banden bij de rugpand, banden die je kunt oprollen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten