donderdag 12 november 2015

jaarring van Grimms


Als er iemand bij ons thuis jarig is bouwen wij onze verjaardags ring op. Wij hebben er een van Grimms. En onze is niet echt een ring maar een stapel. Manlief vond deze leuker. Iedereen in ons huis heeft een eigen persoonlijke steker. Een kaarje, kaarthouder en cijfer zijn ook altijd aanwezig.






Wij bouwen hem als volgt op;
Op de bovenste tree de kaarthouder met een foto of verjaardags uitnodiging, daarna de steker, het kaarsje en het cijfer.
Waarom een verjaardags ring? Ik vind het leuk om tradities te hebben en om samen met de kinderen bewust stil te staan bij hun geboortedag. Samen de kaars uitblazen en een wens doen. De ring komt vanuit de seizoensviering en de seizoenstafel wat vaak gevierd wordt in de antroposofische stroming. |Dan wordt dit een jaarring genoemd.
Als de jaarring gebruikt kan je hem op je seizoenstafel zetten met stekers die bij dat seizoen of die viering horen. Denk aan een pompoen steker of tijdens de advent tijd 4 mooie kaarsjes die elke week weer worden aangestoken met een mooi passend verhaal erbij.
Je hebt verschillende vormen, maten, kleuren ringen. O.a. verkrijgbaar bij; regenboogschaap http://www.regenboogschaap.nl/89-grimms-jaarringen-en-stekers
Ik vind het super hoeveel keus er is, hoe mooi de stekers en jaarringen zijn en vind het een geweldig iets om elke keer weer op te bouwen bij elke verjaardag. Het maakt het feest compleet.
Warme groetjes, Amanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten