woensdag 25 november 2015

Sinaasappelcake

125 gram roomboter/kokosolie
2 eieren
200 gram speltmeel
100 gram palmsuiker/kokosbloesemsuiker 
Geraspte sinaasappelschil van 2 sinaasappelen
Het sap van 2 uitgeperste sinaasappelen
Beetje kaneel
2/3 theelepels bakpoeder








 





- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom
- Smelt de boter een beetje (pannetje of magnetron en meng de boter/kokosolie met de eieren.
 - Doe de natte ingrediënten bij de droge en mix met een mixer alles door elkaar.
- Doe alles in een ingevette cake blik en bak op 180 graden, zo’n 25/30 min de cake af. Een tulband is de cliché vorm voor een sinaasappelcake ;-)

 Let op! Pas je oven aan naar de temperatuur waarop jij altijd je cake bakt want wij bakken met een combi magnetron en elke oven is weer anders! Test naar het einde even met een prikker of de cake al goed is. Door het gebruik van speltmeel is de cake machtiger dan ‘normale’ cake.

Eetse!  Amanda





Geen opmerkingen:

Een reactie posten