125 gram roomboter/kokosolie
2 eieren
200 gram speltmeel
100 gram palmsuiker/kokosbloesemsuiker
Geraspte sinaasappelschil van 2 sinaasappelen
Het sap van 2 uitgeperste sinaasappelen
Beetje kaneel
2/3 theelepels bakpoeder
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom
- Smelt
de boter een beetje (pannetje of magnetron en
meng de boter/kokosolie met de eieren.
- Doe de natte ingrediënten
bij de droge en mix met een mixer alles door elkaar.
- Doe alles in een ingevette
cake blik en bak op 180 graden, zo’n 25/30 min de cake af. Een tulband is de cliché vorm voor een sinaasappelcake ;-)
Let op! Pas
je oven aan naar de temperatuur waarop jij altijd je cake bakt want wij
bakken met een combi magnetron en elke oven is weer anders! Test naar
het einde even met een prikker of de cake al goed is. Door het gebruik
van speltmeel is de cake machtiger dan ‘normale’ cake.
Eetse! Amanda
Amanda en Suzan, 2 twintigers met een passie voor het leven en hun kinderen. Dit is hun plekje op het web waar zij schrijven over alles wat hen bezig houd. Moeder zijn, opvoeden en groener proberen te leven. Allebei net even anders maar beiden verzot op thee en ellenlang ouwehoeren over van alles en nog wat. Samen proberen ze het wiel dat ouderschap heet stukje bij beetje beter te begrijpen. En dat en alles wat er verder op hun pad komt word hier besproken. Een warm welkom, bij a cup of mom.
woensdag 25 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten