woensdag 11 november 2015

Finns verjaardags kroon


Verjaardags kroon
Finn is bijna jarig en wat is een feest zonder kroon? Niks toch! Hoe gaaf was het als jou juffie vroeger speciaal voor jou een kroon had gemaakt met jouw favoriete plaatje erop en jouw nieuwe jaarcijfer! Tof toch! Van Papier zodat het niet teveel werk was. Wij thuis wilden graag een iets houdbaardere optie. Vilt! Lekker zacht, jaren te gebruiken, natuurlijk materiaal, vele mogelijkheden en super leuk om op te zetten en om te maken.
Mika heeft er ook één en nu dus ook één voor Finn.

 Zo maakte ik hem;
Nodig:
-        5 velletjes vilt in de kleuren die jij wilt
-        Stoffen bolletjes, of andere versiersels
-        Knoop/klittenband/speld Waarmee jij de kroon wilt vastzetten
-        Draad en naald
-        Schaar
-        Patroon
-        Meetlint
-        Pen

 Zo doe je het;
-        Meet het hoofdje van je kind op
-        Teken het patroon over op je velletjes vilt. 4x het patroon want je wilt een voor en achterkant. Je kan 2 kleuren hiervoor gebruiken of maar 1 of juist 4. Wat jij wilt.
-        Knip de velletjes uit
-        Naai de vellen met een mooie siersteek aan elkaar. Bij de puntjes naar je gelijk de bolletjes eraan. Denk hierbij aan dat je het touwtje tussen je 2 vellen steekt en wel goed het bolletje vast zet.
-        Als alles aan elkaar genaaid is meet je op op welke hoogte de knoop/klittenband/speld moet komen. Dit meet je aan de smalle kant van de kroon die na de punten komt.
-        Je kunt de basis nu versieren op de manier die jij wilt. Ik heb voor Finn zijn naam gedaan en 2 rondjes, een grotere en een kleinere met zijn jaarcijfer erop.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten