maandag 16 november 2015

Eerste wereld problemen; cadeaus



Eerste wereld problemen in huize Korpelshoek. En nee niet omdat wij gigantisch rijk zijn qua geld maar omdat onze kinderen speelgoed te veel hebben. We hebben al veel speelgoed in de schuur staan voor kinderen die het minder hebben dan ons. We hebben al speelgoed apart staan om te wisselen. En we hebben speelgoed waar niet mee word gespeeld. Ten slotte hebben wij spullen in huis die niet tot de noemer speelgoed behoren die voor speelgoed worden aangezien. Denk aan; kabels, servies, wc rollen, plastic bakjes, lege kartonnen dozen en die stokjes waar ballonnen uit de winkel aan vast zitten.
Als je tweede zoon dan ook nog net voor sinterklaas jarig is krijg je een heuse uitdaging. Alles waar zoon 1 mee speelt, speelt zoon 2 ook mee. Er zijn nog geen verschillende interesses behalve dan hetgeen wat de ander nou net vast heeft ;-). Dat sinterklaas gebeuren werkt ook niet helemaal mee. Daarnaast hebben we bedacht om de adventtijd te vieren en niet met die chocolade snoep kalenders maar met een ander systeem waar ook kleine cadeautjes en mooie verhalen en doe dingen bij komen kijken (stay tuned).

Aldus hier onze organisatie; Finn zijn verjaardag, schoen cadeautjes, sint, advent cadeautjes en een kleinigheid voor onder de boom. Allen gestickerd zodat we kunnen zien voor wie wat en wanneer is. Zijn wij zo cadeautjes achtige mensen… Nee. Wij willen onze kids niet overladen met speelgoed. De meeste cadeaus zijn boeken en kleding. Zo krijgt Finn zijn eerste paar schoenen als verjaardags cadeau en Mika schoenen voor sint. Ze krijgen allebei een klean kanteen drinkbeker voor de sint en voor de advent nog meer boeken, een cd en mooie verhalen. Onze cadeaus zijn ook niet duur en ik gooi er ook een aantal zelfmaak cadeaus bij. Zo houden wij deze dure tijd iets binnen het budget. Wat wij ook het hele jaar doen is kijken naar koopjes en alvast aanschaffen. Zo kan het voorkomen dat wij in februari al sinterklaas cadeaus aanschaffen en wegstoppen.
Wij zijn met Finn zijn verjaardag op vakantie en vieren het het weekend erop. Tip! Geef jullie gezins cadeaus op de dag zelf en niet op de dag dat het word gevierd. Je kind word dan waarschijnlijk ook weer overladen met cadeaus ;-) O en voor de mensen die komen vraag praktische dingen, een kapstok bijvoorbeeld! Of dat ene leuke vest! 


Keep calm, it is your childs birthday! 
Amanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten