vrijdag 15 juli 2016

luierconsult van Kaatje katoen


Waar begin je he met wasbaar luieren.. Met een wasbaar luier consult natuurlijk! Na even googlen kwamen we uit bij kaatje katoen en toeval trof het dat er een consulente in het deurp naast ons woont en ons graag van informatie wilde voorzien.
Zo gezegd zo gedaan en op een vrijdag avond zijn Suzan, Claire (onze gast blogger) en ik zelf bij de consulente langs gegaan. Deze vrouw gebruikt zelf voor haar drie kinderen wasbare luiers, is goed geïnformeerd en super enthousiast. Leuk dus! Let wel dit ging vooral over de luiers die te koop zijn bij kaatje katoen, logisch ook!

Ze vertelde dat er vaak zwangeren met partner langskomen voor een consult. Dat vaak de mannen het enthousiast weer richting huis vertrekken omdat de meeste van hun cons, pro’s worden door de gegeven informatie. Want door onwetendheid zijn mensen minder enthousiast. Zien alleen de nadelen.
Er werd gevraagd naar onze ervaringen, wensen en pro’s/cons. Hier kregen we direct een leuk gesprek over en kwamen we terecht bij de verschillende systemen.

All in one dat leek mij wel wat. Het gemak van een wegwerp. Wat mij duidelijk werd is dat een all in one systeem meer kans geeft op lekken. Laat ik dat nou net niet willen.. De informatie hierover heb ik dan ook niet goed opgeslagen ;-)

Voor de kleine pas geboren baby’s  zijn de teenyfit luiers van totsbots een goede optie. Te dragen vanaf 2,3 kilo tot 6 kilo. De luier sluit met klittenband en de zachte binnenkant van "Binky-stof"(bamboe/katoenen mengvezel met een microvezel onderlaag) zit heerlijk zacht tegen de tere huid van een pasgeboren kindje.
Deze luiertjes zien er super schattig uit en zou goed gepast hebben bij mijn kleine kindjes.

Wanneer je vanaf geboorte tot zindelijkheid 1 systeem wilt gebruiken kan je het systeem van bamboozle luiers en totbots peanut overbroekjes gebruiken. Een twee delig systeem. Deze bamboozle luiers zijn gemaakt van bamboe, nemen snel vocht op en zijn duurzaam.  Veel mensen kiezen voor dit systeem omdat het vanaf start tot zindelijkheid gebruikt kan worden, het gemak, de materialen en het opneem vermogen van de luiers. Het schijnt de ideale nacht luier te zijn. De aanschaf is wel prijzig zeker in combinatie met een peanut overbroekje. Het overbroekje hoef je niet bij elke verschoning te vervangen. Deze kan gerust een dag mee gaan.
Wanneer je een twee delig met een bamboe luier wil gaan gebruiken kan je ook kiezen voor de tots bots basics luiers, deze zijn goedkoper en iets minder sterk dan een bamboozle maar het zijn zeker geen slechte luiers. Uiteraard wel in gebruik met een overbroekje.
Je kan ook de peanut overbroekjes gebruiken met de peanut inleggers. Deze snap je erin vast. Dit syteem zou een goede kunnen zijn voor de dag en dan voor de nacht een bamboozle luier.

Wanneer je nog natuurlijker wilt gaan omdat je liever geen pul of een microvel wilt gebruiken kan je kiezen voor prefold luiers die met een snappie worden vast gezet en een gelanoliseerd/waterdicht wolbroekje.

Velen kiezen ook voor het  systeem van totsbots; easyfit star. Snelabsorberende bamboe binnenzijde, uitneembare flap voor snelle droogtijd, luier in 1 maat die meegroeit met je kind en in leuke dessins, wat wil je nog meer?

Het was gewoon zo fijn om direct je vragen te kunnen stellen, aan de luiers te voelen en te vergelijken. Wat ik uiteindelijk heb gekozen lees je binnenkort in een volgende blog. 

Warme groetjes, Amanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten